Fysiotherapie

Fysiotherapie   

Kinderfysiotherapie op Polygoon         

Basisschool Polygoon werkt samen met een kinderfysiotherapeut van Kinderfysio praktijk Paul Klaver,

Als een kind speelt leert het de zintuigen gebruiken en de motoriek oefenen: een kind leert bewegen. Gelukkig gaat dit veelal vanzelf. Soms laat een kind een vertraagde ontwikkeling zien of een andere ontwikkeling dan verwacht. Dit kan op alle leeftijden plaatsvinden: van zuigeling tot en met de puberteit.

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van het bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen. Op basis van onderzoek en intakegesprek krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorische niveau van uw kind. Aan de hand van dit onderzoek zal de kinderfysiotherapeut bepalen of uw kind verder behandeld zal worden, adviezen volstaan of dat uw kind moet worden doorverwezen naar een medisch specialist.

Spelenderwijs wordt een kind onderzocht en behandeld. U en andere betrokkenen spelen hierbij een belangrijke rol en wordt nauw betrokken bij de behandeling. De kinderfysiotherapeut geeft ook voorlichting en advies. Waar nodig wordt er overlegd met andere disciplines en leerkrachten, uiteraard altijd in samenspraak met u.